Vijf Vlaamse partygirls ruilen vanaf morgen de club voor het klooster in Oh My God

Vijf Vlaamse partygirls ruilen vanaf morgen de club voor het klooster in Oh My God

Nieuwe programmatie, nieuwe look, nieuw logo: morgen bij VIJF

Een katholiek slotklooster is voor het eerst bereid de deuren te openen en vijf partygirls tijdelijk welkom te heten. Deze vlotte meiden moeten het enkele weken stellen zonder sigaretten, alcohol, feestjes, mannen én smartphones. In ruil krijgen ze uitnodiging tot bezinning in de stilte van het kloosterleven.

De meisjes worden meteen geconfronteerd met diepgang, gebed, emoties en vooral…zichzelf. Wat gebeurt er als hun materialistische levensstijl in aanraking komt met het eenvoudige bestaan van streng religieuze vrouwen?

Dat ontdek je in het gloednieuwe programma Oh My God, vanaf morgen elke dinsdag om 20u35 bij VIJF.

Partygirl #1: Chloë

De Leuvense Chloë is geen onbekende: ze was één van de verleidsters uit Temptation Island 2018. Chloë had er even een relatie met Kevin en was ondubbelzinnig intiem met hem op nationale TV. Ondertussen is die relatie ten einde, maar geniet Chloë gewoon verder van de aandacht van mannen. Ze heeft vaak flirts, nooit een serieuze relatie en valt op donkere types. Oeps, blonde Kevin was een kleine kortsluiting in de hersens.

Discotheken boeken Chloë intussen als ‘bekende persoon’. Ze gaat vlotjes met iedereen op de foto en maakt reclame voor alles wat ze krijgt.

Net als Yasmine werkt Chloë als social influencer. Tegelijkertijd probeert ze samen met haar mama een webshop draaiende te houden. Ze droomt ervan om een eigen kledinglijn op te starten.

Kan Chloë afkicken van haar ‘publieke leven’ en de rust en stilte van het klooster goed doorstaan?

Partygirl #2: Yasmine

Yasmine (21) uit Sint-Truiden nam als verleidster deel aan het meest recente seizoen van Temptation Island.

In de nasleep daarvan slijt ze haar dagen als ‘Social Influencer’, waarschijnlijk het meest begeerde beroep van dit moment. De Socials zijn alles voor haar. Ze krijgt voortdurend vriendschapsverzoeken, berichtjes en gratis promostuff.

Yasmine kan niet zonder haar smartphone. Ze wilt doorlopend bereikbaar zijn, foto’s posten en nieuwe volgers aantrekken. In het klooster moet ze het enkele weken doen zonder die sociale media, een bikkelharde uitdaging.

Lukt het Yasmine toch om rust te vinden zonder die constante stroom van aandacht?

Partygirl #3: Zoë

Make-up artiste Zoë (20) uit Schilde geniet van het leven. Ze houdt van shoppen, van Gucci en eigenlijk gewoon van geld uitgeven. Veel geld. Haar dressing is een bloemlezing van dure pronkstukken. Die liet ze uitgebreid bewonderen in het meest recente seizoen van Shopping Queens. Zoë woont in Schilde bij haar mama, waarmee ze een heel goede band heeft. De dames gaan vaak samen op stap, uiteraard steeds met de beauty case in de hand.

Zoë is schoonheidsspecialiste en klust wat bij in de horeca om zo haar vele foliekes te kunnen betalen.

Kan Zoë haar luxeleventje achter zich laten en back to basics gaan?

Partygirl #4: Lana

Dancing queen Lana (30) uit Merksem werkt al jaren als dansers in discotheken, maar is eigenlijk orthopedagoge van opleiding. Lana is een opvallende verschijning. Ze heeft een moeilijke jeugd gehad: ze is geboren in de gevangenis uit een moeder die aan heroïne verslaafd was, maar kwam uiteindelijk terecht bij een liefdevol pleeggezin.

Lana is supertrots op haar uitgebreide dressing. Pronkstukken zijn handtassen ter waarde van enkele duizenden euro’s, die ze uitgebreid liet bewonderen in het meest recente seizoen van Shopping Queens.

Lana is heel gevoelig. Ze twijfelt of ze ooit echt gelukkig zal kunnen zijn. Tot die tijd, zijn positieve aandacht krijgen en mooie looks hebben zowat het meest belangrijke voor haar.

Zal ze in het klooster haar masker afzetten en de echte Lana laten zien?

Partygirl #5: Kyara

Kyara (19) uit Willebroek is een echte Party Animal, de nacht is haar speeltuin. Ze werkt als barvrouw bij Sunset Beach in Antwerpen en als hostess in discotheek The View. Als het werken erop zit, feest ze verder tot de in vroege uurtjes. Haar leven draait rond feesten, werken, drank, dansen en eten.

Kyara’s ouders zijn gescheiden. Eerder dit jaar overleed haar papa. Ze woont bij haar mama, maar is zelden thuis. Als ze thuis is, dan slaapt ze meestal. Helpen in het huishouden is een nono. Haar mama doet alles voor haar: van koken en wassen tot de koffers inpakken wanneer ze vertrekt voor haar avontuur in het onbekende. Hoe zal Kyara zichzelf redden zonder mama die dag en nacht voor haar klaar staat.

Op stap of aan het werk: drinken doet ze. Zal het haar lukken om het klooster te overleven zonder alchohol?

Van een vaste job of een diploma ligt Kyara niet echt wakker. Al zou ze ooit graag iets met bejaarden willen doen. Maar voorlopig is dé grote droom: bekend worden.

 

Over Play5

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van Play Media, Play4, Play5, Play6, Play7 of GoPlay: deze zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van Play Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

 

Play5
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde