Play, VRT en RTBF zenden UEFA Nations League-wedstrijden Red Flames uit

Play, VRT en RTBF zenden UEFA Nations League-wedstrijden Red Flames uit

Alle dinsdagwedstrijden zijn live te volgen op Play5

De Red Flames hebben de laatste jaren een grote achterban opgebouwd, ook in de Vlaamse huiskamers. En die vele fans van het Belgische vrouwenvoetbal zitten de komende weken goed bij Play, VRT en RTBF. De omroepen bereikten immers een akkoord met de KBVB om de wedstrijden van de Red Flames in de UEFA Nations League live uit te zenden. Zo neemt Play5 alle dinsdagwedstrijden – 26/9, 31/10 & 5/12 - in de groepsfase van de Nations League-campagne voor zijn rekening. VRT brengt de matchen op vrijdag op het kanaal van Ketnet:

 

  • België-Nederland op vrijdag 22 september 2023 om 20.30 uur op Ketnet
  • Schotland-België op dinsdag 26 september 2023 om 20.45 uur op Play5
  • Engeland-België op vrijdag 27 oktober 2023om 20.45 uur op Ketnet
  • België-Engeland op dinsdag 31 oktober 2023 om 20.30 uur op Play5
  • België-Schotland op vrijdag 1 december 2023 om 20.30 uur op Ketnet
  • Nederland-België om op dinsdag 5 december 2023 op Play5

 

Annick Bongers, programmadirecteur Play Media "Bij Play hebben we een groot voetbalhart en daar hebben de Red Flames sinds enkele jaren hun plek in veroverd. Dit keer willen we onze voetballiefhebbers mee laten supporteren tijdens enkele wedstrijden van de UEFA Nations League-campagne van de Red Flames. Het is een logisch verlengstuk voor de Play-familie nadat we eerder hun vriendschappelijke duels en WK-kwalificatiewedstrijden live tot in de huiskamer brachten. De supporters thuis krijgen zo de kans om hun favoriete vrouwenelftal aan te moedigen en naar een nog hoger niveau te tillen en daar kunnen we alleen maar enthousiast over zijn."
Pieter De Windt, hoofdredacteur Sporza: "2023 is al een topjaar geweest voor de Belgische vrouwensport. De Belgian Cats werden Europees kampioen basketbal, Lotte Kopecky werd wereldkampioen wielrennen en ze kleurde de Tour de France Femmes. In het volleybal konden we de Yellow Tigers op het EK in eigen land zien strijden op het hoogste niveau, en dit najaar nemen de Red Flames het in de Nations League op tegen de wereldtop uit het vrouwenvoetbal. We zijn dan ook blij dat we vanuit Sporza aan dit project kunnen meewerken, samen met onze collega’s van Play en RTBf."

Niet voor publicatie:
Fotomateriaal: ©RBFA

Niels Pittevils Persverantwoordelijke Play4, Play5, Play6, Play7 & GoPlay

 

Over Play5

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van Play Media, Play4, Play5, Play6, Play7 of GoPlay: deze zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van Play Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

 

Play5
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde