Meer dan 30 Vlaamse gezichten op Play4, Play5, Play6, GoPlay.be en vanaf 2 april: de nieuwe vrouwenzender Play7

Meer dan 30 Vlaamse gezichten op Play4, Play5, Play6, GoPlay.be en vanaf 2 april: de nieuwe vrouwenzender Play7

 

Bijna 26 jaar na de start van VT4 worden vier SBS-zenders met meer dan 30 creatieve Vlaamse schermgezichten zelfbewust volwassen met de nieuwe familienaam Play. “Let wel: VIER, VIJF en ZES behouden hun identiteit. De kijker zal dus op geen enkel moment op zoek moeten gaan naar alle vertrouwde programma-afspraken op Play4, Play5 en Play6”, weet adjunct-programmadirecteur Miguel Casier. “Met Play bieden we ons creatief talent nog meer kansen dan de afgelopen jaren. Zo geven we carte blanche aan Kat Kerkhofs, die in Kat Zonder Grenzen een zeer uitgesproken kant laat zien vooraleer ze dit najaar opnieuw Dancing with the Stars presenteert. James Cooke werkt al maanden lang aan zijn eigen programma Leef!: geen enkele kijker zal onbewogen kunnen blijven bij de kwetsbare Vlaamse levensverhalen die James in beeld brengt.”

Programmamakers zijn bij Play ambassadeurs van hun eigen talent, die zelf met voorstellen op de proppen komen voor alle verschillende schermen. Ze zijn bereid het risico te nemen om menselijk te blijven, zich kwetsbaar op te stellen en keihard te werken om Play als Vlaamse underdog een smoel te geven.“ We zijn erg trots dat rastalenten als Joris Hessels en Dominique Van Malder (Viervoeters) samen met Kobe Ilsen (Blind Gekocht) dit jaar hun debuut maken op Play4. Ook Lieven Scheire maakt een gloednieuw seizoen van kaskraker Scheire en de Schepping. De combinatie met talenten zoals Gilles De Coster, Wim Opbrouck, Jani Kazaltzis, Peter Van de Veire en Pedro Elias maakt van Play de creatieve broedplaats van Vlaanderen. Ook de expertise van Lotte Vanwezemael vindt bij Play in 2021 een vaste plek, zoals in Kat Zonder Grenzen en Big Brother.”

De groeiende SBS-zendergroep neemt in 2021 een opvallende vrouwelijke versnelling: Play7 is vanaf 2 april de gloednieuwe Vlaamse vrouwenzender. Naast veelbekeken vlogs van Julie en Kat, pakt GoPlay.be exclusief uit met nieuwe afleveringen van de massaal bekeken Vlaamse jongerenreeks wtFOCK. Er wordt ook volop gewerkt aan de nieuwe jongerenreeks Panna, met niets dan voetballende Antwerpse meisjes. Op Streamz start de nu reeds spraakmakende fictiereeks Mijn Slechtste Beste Vriendin. Play5 kiest uitgesproken voor fun en houdt Vlaamse gezinnen een spiegel voor in het nieuwe Op een ander, maar ook gaan Vlaamse vrijgezellen en koppels opnieuw de test aan in een nieuw seizoen van het onstuimige Temptation Island

Miguel Casier: “Ook dit voorjaar zijn De Mol, Gert en James, Stukken van Mensen, Topdokters en intussen ook prijswinnaar De Container Cup vaste waarden op familiezender Play4. De Rechtbank, Dancing With The Stars, Bake Off Vlaanderen, De Slimste Mens ter Wereld doen ons reeds uitkijken naar het najaar. Koen Depoorter, Rik Verheye en Jelle De Beule werken in 2021 verder aan de nieuwe reeks Nonkels. De fictiereeks Grond van o.a. Adil en Bilall zal dit najaar reeds op Play verrassen, samen met meer dan vijftien andere nieuwkomers zoals het dagelijkse Dag Dokter, Julie Vermeire in De Redders, De Verhulstjes, Bye Bye Belgium, Junior Bake Off, Over De Oceaan, Big Brother, De Bachelorette, Kat zonder grenzen, Leef!, 70 jaar Jacques Vermeire en Viervoeters.”

Play7

Story image

Net voor de start van het verlengde Paasweekend, op vrijdag 2 april, maken de Vlaamse vrouwen kennis met hun nieuwe zender: Play7. Sinds jaar en dag is Play4 verdraaid verrassend als familiezender, terwijl Play5 de afgelopen jaren zowel voor mannen als vrouwen fun en onstuimig is. Play6 brengt al meer dan vier jaar erg succesvol de klok rond Amerikaanse films en series. Hoog tijd voor een uitgesproken vrouwenzender om de batterijen op te laden met romantisch drama, de meest inspirerende reality en aangrijpende humaninterestprogramma’s op Play7. De nieuwe Vlaamse zender is emotioneel, warm, zelfbewust, inspirerend en ontspannend met programma’s als: Dr. Phil, The Doctors, Property Brothers, One Born Every Minute, Rizzoli & Isles, Without A Trace, The Mysteries of Laura, Paramedics en The Secrets She Keeps. Bij Play7 kan je ook terecht voor een hoop romantische films om van te genieten waaronder The Notebook, The Perfect Bride, Then Came You en Ms. Matched.

Play5

Story image

Bij Play5 zit de kijker ook dit jaar goed voor een dagelijkse portie fun met no-nonsense reality en fictie. Later dit jaar brengt Play5 de quilty pleasure en ultieme relatietest opnieuw naar Vlaanderen. Temptation Island is back! Om op te warmen gaat Play5 gedurfder van start met de Nederlandse versie: Temptation Island Love or Leave

Wat gebeurt er als één gezinshoofd een week van familie wisselt? Dat kom je te weten in het nieuwe Play5-programma Op een ander. Zie wat er gebeurt wanneer mensen terechtkomen in een compleet verschillend gezin met een andere levensstijl. Wie durft het aan om van gezin te wisselen? 

Ook gaat Play5 dit voorjaar voluit voor spanning en misdaad met de serie Prodigal Son en voor de komische kreetjes en fun van Martien in de chaotische verhuis van de familie Meiland: Chateau Meiland

De kijker kan ook elke donderdag blijven genieten van de leukste films met de I love donderdagfilms.

Temptation Island (SEIZOEN 13)

Story image

Het grootste spel der verleiding. Welke koppels gaan de verleiding aan? Twee weken lang leven ze gescheiden van hun partner, omringd door bloedmooie vrijgezellen. Het nieuwe seizoen van Temptation Island is later dit jaar te volgen op Play5 met Annelien Coorevits.

Op een ander (NIEUW!)

Play5 brengt in 2021 het nieuwe programma Op een ander. Op een ander stelt de Vlaamse huishoudens anno 2021 én hun rolpatronen openhartig in vraag en toont alle verschillen tussen de hedendaagse Vlaamse gezinnen. Hoe reageert de moeder van een nieuw samengesteld gezin met een overvolle agenda als zij de taken overneemt van de mama uit een jong gezin met een alternatieve levensstijl? Een verrassende én hilarische confrontatie met een onzekere afloop, waaruit ieder z’n lessen kan trekken.

Later dit jaar op Play5

Chateau Meiland 

Story image

We volgen de familie in hun terugkeer naar Nederland. De verhuiswagen is gearriveerd op het Chateau en dat zorgt uiteraard voor een hoop heisa. De Meilandjes komen weer naar huis en dit doen ze op hun eigen prettig gestoorde manier.

Elke dinsdag op Play5 om 20u35

Temptation Island Love or Leave NL

Story image

Vier Nederlandse koppels proberen in het zonnige Italië te ontdekken of ze met de ware zijn of dat er toch iemand is die beter bij hen past. De partners worden van elkaar gescheiden en komen in contact met singles die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Tijdens meerdere dates krijgen ze de kans een diepere connectie aan te gaan en te groeien als persoon. Gaan de deelnemers na het experiment weer terug naar hun vaste partner?

Dit voorjaar op Play5

Prodigal Son (NIEUW!)

Story image

Zo vader, zo zoon. Dit spreekwoord gaat niet helemaal op voor de familie Bright. Papa Bright is namelijk een gewetenloze seriemoordenaar en zijn zoon doet er juist alles aan om mensen zoals hij achter slot en grendel te krijgen. Zijn vader, die bekend staat als De Chirurg, zit in de gevangenis voor het vermoorden van minstens 23 personen. Malcolm Bright is crimineel psycholoog en gebruikt de ervaringen met zijn vader om andere moordenaars te doorgronden en een halt toe te roepen. 

Hij helpt de politie van New York om moordzaken op te lossen door de manier van denken van de moordenaars uit te leggen, maar tot zijn grote spijt heeft hij hier soms de hulp van zijn vader bij nodig. Ondertussen moet hij omgaan met zijn manipulatieve moeder, een vervelende normale zus en een moorddadige vader die nog steeds probeert zich te binden aan zijn verloren zoon en zijn eigen voortdurend evoluerende neurosen.

Malcolm Bright wordt gespeeld door Tom Payne, gekend van de populaire serie The Walking Dead. De rol van vader en psychopaat is weggelegd voor Michael Sheen, hem kennen we van de films: Dolittle, Underworld, Blood Diamond en The Twilight Saga: Breaking Down part 2.

Elke maandag om 20u35 op Play5

Play6

Story image

Het voorjaar van Play6 belooft weer straf te worden met enkele topreeksen en iconische films van Amerikaanse bodem. USA, all day!

Sinds januari zijn de gloednieuwe realityseries Pawn Stars, Storage Wars en de spannende show Ultimate Tag te volgen op Play6. Ook kan iedereen genieten van nieuwe afleveringen van Supergirl en Hawaii five-0. Elke vrijdag is Dynamite Day en bombardeert Play6 de kijker met de spannendste actiefilms waarin het testosteron van het scherm spat. Zondagavond blijft de vaste afspraak voor de grootste sterren in een dubbele portie film tijdens Hollywood Night.

Play4

Story image

Kat Zonder Grenzen (NIEUW!)

Story image

Met Kat Zonder Grenzen kan Kat Kerkhofs op Play4 eindelijk haar grote (televisie)droom waarmaken. Ze gaat doen waar ze ontzettend goed in is: nieuwsgierig zijn, met mensen praten, en dat alles nog eens over haar favoriete onderwerpen ‘seks’ en ‘relaties’. 

In Kat Zonder Grenzen gaat Kat op zoek naar bijzondere vormen van liefde, unieke verhalen en dito mensen. Want hoe ga je om met overspel, liefde zonder seks of liefde met een groot leeftijdsverschil? Wat is het geheim van koppels die geloven in vrije liefde? En welke vormen neemt liefde aan in moeilijke tijden? Kat bespreekt het open en bloot met ervaringsdeskundigen en bekende vrienden.

Later dit jaar op Play4

Scheire en de Schepping (NIEUW SEIZOEN!)

Story image

Na een LAT-relatie van 7 jaar hebben Scheire en de Schepping en Play4 elkaar teruggevonden. In het vierde seizoen pookt presentator Lieven Scheire het vreugdevuur weer op voor de walpurgisnacht van wetenschap, kleinmenselijkheid en belangwekkende onzin. Geflankeerd door vier verwonderde panelleden en begeleid door eenmansorkest Stijn Cole serveert hij ovenverse verhalen over erlenmeyers en Biedermeiers en over memes en mitochondriën.

Later dit jaar op Play4

Viervoeters (NIEUW!)

Story image

Een hond is meer dan een huisdier, het is een vriend voor het leven waar lief en leed mee gedeeld wordt. Hoewel heel wat mensen op zoek zijn naar fijn hondengezelschap, komen ze maar al te vaak terecht bij malafide broodfokkers. Ondertussen wachten jaarlijks nog steeds zo’n 4000 honden in het asiel op een nieuwe thuis. De asielen zitten dan ook overvol. In het nieuwe televisieprogramma Viervoeters gaan Vlaanderens liefste hondenfluisteraars Dominique Van Malder en Joris Hessels proberen om dat probleem voor een groot deel op te lossen. Zij willen zoveel mogelijk honden koppelen aan nieuwe baasjes en hen opnieuw een warm nest bezorgen. Samen zorgen ze voor de nodige fun en leven ze mee met de baasjes en hun (toekomstige) hondje in de zoektocht naar de ideale match. En ook de baasjes krijgen alle hulp bij het kiezen van hun trouwe viervoeter. Dominique en Joris worden immers bijgestaan door een team van experten. Dat doen ze met als ultieme doel om iedere hond een liefdevolle thuis te geven.

Iedereen die een hond wil adopteren en hem de beste zorgen kan bieden, kan zich alvast inschrijven via:

Later dit jaar op Play4

De Bachelorette (NIEUW!)

Story image

Play4 brengt in 2021 een geheel eigen versie van het populaire programma De Bachelorette, waarin een groep mannen zal strijden om de liefde van Elke Clijsters. Na een woelig liefdesparcours is de Limburgse schone heel oprecht op zoek naar de nieuwe liefde. Elke is 35, mama van twee en weet precies wat ze zoekt in een partner. Ze is helemaal klaar voor de volgende stap in haar leven: zich openstellen voor een nieuwe liefde in één van de grootste internationale liefdesshows van dit moment. Die liefdeszoektocht zal in goede banen worden geleid door Dominique Van Malder, die we kennen van onder meer Radio Gaga en de fictiereeks Albatros en ook in het nieuwe programma Viervoeters de presentatie op zich neemt. 

Dit voorjaar op Play4

Grond (NIEUW!)

Story image

Wie als moslim in België het loodje legt, zadelt zijn nabestaanden op met een groot dilemma: waar moet hij of zij begraven worden? Hier of in het land van herkomst? Wanneer Ishmael – Smile voor de vrienden – het repatriëringsbedrijf van zijn vader overneemt, lijkt hij dé oplossing voor het probleem te hebben gevonden: “Als je moslims niet kunt begraven in de heilige grond in Marokko, dan halen we die grond toch gewoon naar hier…”. Een even eenvoudig als geniaal idee, maar zonder het te beseffen opent Smile hiermee de doos van Pandora. Dat is het verhaal van de nieuwe fictiereeks Grond

Adil El Arbi, Bilall Fallah en Mathieu Mortelmans zijn de regisseurs van dienst. Adil en Bilall verdienden hun strepen met enkele succesvolle producties in binnen- en buitenland zoals Black, Patser en recent de Amerikaanse box office hit Bad Boys For Life. Mathieu heeft heel wat ervaring met zowel Nederlandstalige als Franstalige producties zoals Unité 42, Gent West en Vermist. Grond kon voor het script rekenen op Zouzou Ben Chikha, Wannes Cappelle en Dries Heyneman. Zij schreven onder andere ook Bevergem

De cast bestaat uit een brede mix van acteurs en actrices met o.a. Yassine Ouaich (GR5), Charlotte De Bruyne (De Twaalf), Barbara Sarafian (Gevoel Voor Tumor), Tom Vermeir (De Twaalf), Reinhilde Decleir (Beau Séjour), Saïd Boumazoughe (Patser), Mourade Zeguendi (Gina & Chantal), Ahlaam Teghadouini (Hoodie), Dries Heyneman (Bevergem), Ward Kerremans (Penoza), Emilie De Roo (16+) en Wannes Cappelle (Bevergem).

Grond gaat in wereldpremière op Play4 in 2021 en nadien ook op Streamz. Netflix covert de rest van de wereld en zal de reeks op latere datum ook in België aanbieden.

Later dit jaar op Play4

Leef! (NIEUW!)

Story image

John, Lien, Sylvia, Dimitri, Evy en Wouter. Zes heel verschillende mensen die allemaal zo ontzettend graag leven, maar waar een ziekte er anders over besliste. Zij staan In Leef! aan het begin van hun laatste maanden. Binnenkort zullen ze voorgoed afscheid moeten nemen van hun familie en vrienden. Maar niet zonder een laatste bijzonder mooie en tastbare herinnering te maken voor zij die achterblijven. Ze laten James Cooke enkele dagen binnen in hun leven om een portret te filmen. Een souvenir om steeds opnieuw te bekijken. Samen met hen vervult hij ook een mooie laatste wens. Want dicht bij hen ontdekt James hoe liefde, vriendschap, humor en hoop een mens kunnen optillen als tijd plots heel kostbaar wordt. Leef! is een humaninterestreeks van James Cooke en productiehuis Ded’s It

Dit voorjaar op Play4

Bye Bye Belgium (NIEUW!)

Story image

In Bye Bye Belgium volgt Play4 drie koppels die voorgoed naar het buitenland vertrekken. Maar: een nieuw leven beginnen is zelden zonder risico. We hebben al veel koppels naar het buitenland zien vertrekken om er hun droom waar te maken, maar tot nu zagen we nooit hoe het die koppels daadwerkelijk verging. Slagen ze in hun opzet? Kunnen ze zich wel integreren? Je leven omgooien door alles hier achter te laten en je droom waar te gaan maken in het buitenland: wie droomt er niet van? Drie koppels zetten hun woorden om in daden en wagen de sprong. Een hotel kopen in Zuid-Frankrijk en dat volledig naar je hand zetten, de liefde volgen naar Marrakech en daar een café-restaurant opstarten of je droom najagen in een idyllisch Spaans landschap. Of hen dat effectief is gelukt en of ze er echt gelukkiger van zijn geworden, zie je vijf weken lang in Bye Bye Belgium.

Elke woensdag op Play 4

De Redders (NIEUW!)

Story image

In de nieuwe televisieserie De Redders kruipt jong acteertalent in de huid van lifeguard aan de Belgische kust. Elke dag staat het sexy team van redders klaar om vakantiegangers uit benarde situaties te redden op het strand of op zee. Een verloren gelopen kind, een zwemmer in nood of een kwallenbeet, stuk voor stuk zijn het herkenbare situaties voor iedereen en af en toe leiden ze tot het meer spectaculaire reddingswerk. De Redders is een mix van spannende momenten, fun, drama, emoties en persoonlijke verhalen. Want hun liefdesleven is al minstens even spannend als de job an sich en ook daar moet er al eens iemand ‘gered’ worden. Onder anderen Julie Vermeire maakt deel uit van de cast en spat dit voorjaar van het scherm als beschermengel van de vele toeristen op onze stranden. 

Later dit jaar op Play4

Dag Dokter (NIEUW!)

Story image

Sinds de uitbraak van het coronavirus lijken andere ziektes en kwaaltjes op miraculeuze wijze van de aardbodem verdwenen. Maar vóór de pandemie ging de Vlaming wel eens vaker naar de huisdokter. In deze dagelijkse reeks volgt Play4 in de vooravond 14 huisdokters in precoronatijd een hele week lang vanop de eerste rij, zowel bij hun consultaties en hun huisbezoeken als in hun privéomgeving. Van de dag die begint met het opstaan van de ene dokter tot ‘s avonds laat wanneer een andere dokter het licht uitdoet. De cases zijn soms erg banaal, maar minstens even vaak worden ze geconfronteerd met de bittere ernst van een zware ziekte of zelfs een overlijden. Ook de dokters zelf zijn zeer uiteenlopend: van een jonge dokter die net afgestudeerd is tot de ervaren ‘meneer doktoor’ die geen afscheid kan en wil nemen van zijn passie. Of het beroep van huisdokter er ooit nog hetzelfde zal uitzien, is nog maar de vraag … 

De dokters komen uit alle uithoeken van Vlaanderen: Christophe Depamelaere (Wingene), Karin Campens (Harelbeke), Caï Lesaffer (Gent), Stephan Heyman (Tielrode), Anke Houtman (Aalst), Michiel Panhuysen (Vinderhoute), Nicolaas Vanderhoydonck (Antwerpen), Ruth Van Haelst (Westerlo), Peter Van Breusegem (Brussel), Bart Donders (Sint-Gillis), Bert Aertgeerts (Wilsele), Rachel Mandungu (Leopoldsburg), Jasmine Buelens (Gingelom), Rudi Thys (Bilzen)

Dag Dokter volgt vanaf maandag 1 februari elke dag de gepassioneerde dokters tijdens hun werkdag om 19.55.

Huizenjagers Buitenland (NIEUW!)

Story image

Na een woelig jaar waarin reizen zo goed als onmogelijk was, komt er dit jaar een vervolg op het succesvolle Huizenjagers … in het buitenland! In de nieuwe reeks Huizenjagers Buitenland trekken makelaars deze zomer met hun kandidaat-kopers naar verschillende landen en streken van over heel Europa. Van een gezellige bungalow met een zwembad in het zonovergoten Spanje tot een afgelegen woning in de Oostenrijkse bergen. Alles kan en niets is teveel gevraagd voor de Huizenjagers van dienst. De bekende Huizenjagers-formule blijft behouden, maar er is wel een grotere rol weggelegd voor de regio en de lokale bezienswaardigheden. 

Heel wat Belgen laten zich verleiden tot de aankoop van een tweede verblijf in het buitenland en elke dag opnieuw overwegen andere landgenoten om hetzelfde te doen. Over de landsgrenzen heen liggen er immers heel wat parels van huizen voor het grijpen, maar hoe vind je die ideale vakantiewoning? De makelaars nemen hun know-how nu mee naar andere landen.

In Huizenjagers Buitenland strijden elke week drie makelaars naar goede gewoonte om de gegeerde trofee. Zij zetten alles op alles om elke dag opnieuw een huis te verkopen aan de veeleisende kandidaat-kopers. Wie op het einde van de week het meeste punten weet te verzamelen, kroont zich tot winnaar. 

Later dit jaar op Play4

Big Brother (NIEUW!)

Story image

115 camera's, acht deelnemers, 100 dagen en 0 privacy. Sinds maandag 4 januari is Big Brother terug op de Nederlandse en Vlaamse televisie en dat ruim twintig jaar na de eerste versie van de moeder der realityprogramma’s. Nederlanders en Vlamingen gaan het experiment aan met als inzet een prijzenpot van maximaal 100.000 euro. Big Brother houdt zijn bewoners een spiegel voor en weet alles van hen. Wat gebeurt er als wildvreemde mensen, 100 dagen lang, zonder filters en social media, met elkaar samenleven en ondertussen 24/7 bekeken en beoordeeld worden door de kijker? Wat is perceptie en wat is realiteit? Peter Van de Veire en de Nederlandse Geraldine Kemper nemen de presentatie voor hun rekening. 

Big Brother is elke weekdag te zien op Play4, met een liveshow op donderdag. Alles is ook 24/7 live te volgen op de website GoPlay.be. 

De Verhulstjes (NIEUW!)

Story image

In De Verhulstjes volgt Play4 het reilen en zeilen in villa Verhulst op de voet. Pater familias Gert Verhulst en zijn vrouw Ellen, zoon Viktor, dochter Marie, haar vriend Jef en honden Leo en Marcel geven Vlaanderen een unieke inkijk in hun leven. Een verjaardagsfeestje, containerparkavonturen, een operatie of de geboorte van een nieuwe song. De Verhulstjes konden er dit eerste seizoen al een miljoen Vlamingen mee entertainen vanuit hun bubbel diep in de duinen van Oostduinkerke. 

Elke donderdag op Play4

Over De Oceaan (NIEUW!)

Story image

Een jaar geleden stapten Jani Kazaltzis, Imke Courtois, Dominique Persoone, Otto-Jan Ham, Charlotte Vandermeersch en Evi Hanssen samen aan boord van een zeiljacht om de indrukwekkende Atlantische Oceaan over te zeilen.Onder het toeziend oog van de ervaren kapitein Piet Smet krijgen ze meteen ook een stevige taak aan boord. En al snel beseffen onze zeilers dat hen een veel groter avontuur te wachten staat dan ze aanvankelijk dachten. Een extreem uitdagende onderneming ook, omdat geen van hen enige zeilervaring heeft en ze gedurende drie weken zullen afgesloten zijn van alle contact met de buitenwereld. Hun lot is in handen van de oceaan.

De tocht van meer dan 5000 kilometer gaat van Lanzarote naar Guadeloupe. Onderweg krijgen ze geen ondersteuning van buitenaf, vaart er geen assistentieschip mee, zeilen ze buiten bereik van reddingshelikopters en is er in de wijde omgeving geen land noch mens te bespeuren. Dag en nacht varen ze door. Zonder stoppen.

Over De Oceaan toont uit welk hout zes onervaren zeilers moeten gesneden zijn om de indrukwekkende Atlantische Oceaan over te steken, maar geeft ook een inkijk in de persoonlijke odyssee die elk bemanningslid zal ervaren in deze bijzondere bubbel. Een jaar en een wereldwijde pandemie later, is dit programma actueler dan ooit. 

Elke maandag op Play4 

Junior Bake Off Vlaanderen (NIEUW!)

Story image

In Junior Bake Off Vlaanderen stropen acht jonge bakkers de mouwen op. Gedurende zes weken gaan ze aan de slag met messen, ovens en hete kookvuren. Junior Bake Off is niet zomaar de sidedish van de volwassen bakwedstrijd. De juniors zijn dan wel klein, maar hun dromen en inzet buitenmaats. De gastheer is Jeroom. Zijn joviale persoonlijkheid en hartelijke omgang met kinderen zijn algemeen bekend. Bovendien was hij vorig jaar de onverwachte winnaar van de Bake Off-kerstspecial 2019. Van bakken kent hij nog steeds niets. Van kinderen nog minder. Maar zijn goesting is des te groter.

De juniors bakken voor een jury met zeer verfijnde smaakpapillen. Regula Ysewijn is foodhistoria, culinair schrijfster en jurylid in Bake Off Vlaanderen. Daar velt ze al vier jaar haar deskundig oordeel over de baksels van de volwassen bakkers. Dominique Persoone is het enfant terrible van de Belgische chocolade. Op zijn culinair strafblad staan vermeldingen bij Gault Millau en Michelin. Zijn internationaal klantenbestand bevat namen als Tina Turner, The Rolling Stones en The Red Hot Chilli Peppers.

Ondertussen kunnen kinderen jonger dan 16 jaar met een geweldige neus voor gebak en zoetigheid zich inschrijven op de website GoPlay.be voor een nieuw seizoen van de leukste bakcompetitie.

Elke woensdag op Play4

De Mol (SEIZOEN 9)

Story image

Kijkend Vlaanderen mag zich eindelijk fix maken, want het nieuwe seizoen van De Mol is er samen met Gilles De Coster ganz fertig voor. Tien onbekende Vlamingen reizen dit voorjaar mee op de stromende energie van de Moezel en de Rijn, dwars door de indrukwekkende natuurpracht van de Beierse Alpen, tot in het überhippe, bruisende Berlijn.

Op elkaar aangewezen hebben ze één gemeenschappelijk doel: alle opdrachten doen slagen en zo veel mogelijk geld verdienen voor de groepspot. Maar ze kennen maar beter hun pappenheimers, want in de groep schuilt opnieuw een verrader, een saboteur. Eén van hen is de mol. 

Een mol die dit jaar meer dan ooit punctueel zal tegenwerken en met Deutsche gründlichkeit verwarring zal zaaien in de groep.

Laat de bratwürsten mit sauerkraut en blonde lekkernijen met hoge gistingsgraad maar aanrukken. Want dit jaar is De Mol ook een beetje Wunderbar. 

Dit voorjaar op Play4

Container Cup (SEIZOEN 2)

Story image

Naast de stevige portie nieuwe programma’s, staan er ook heel wat toppers te wachten om hun comeback te maken in 2021. Play4 zette 2021 alvast extra goed in met opnames voor het tweede seizoen van De Container Cup. Na het grote succes vorig jaar trekken commentatoren Pedro Elias en Wesley Sonck en productiehuis Woestijnvis met hun container door heel Vlaanderen om er opnieuw Belgische topatleten te ontvangen en tot het uiterste te drijven.

Het concept van De Container Cup blijft ongewijzigd: topsporters en Bekende Vlamingen nemen het dagelijks tegen elkaar op in een even heroïsche als unieke zevenkamp: roeien, lopen, schieten, klimmen, golfen, fietsen en gewichtheffen. En dat doen ze allemaal in een metalen container van 12 op 2,2 meter. Ze krijgen maar één opdracht: zo snel en zo hard mogelijk knallen op elk onderdeel om over het hele parcours de beste tijd en score neer te zetten. Vorig jaar won veldrijder Mathieu van der Poel bij de mannen. Sprintster Hanne Claes was de sterkste bij de vrouwen.

De Container Cup, dat tijdens de eerste lockdown in maart 2020 op VIER en Play Sports te zien was, was in het voorjaar goed voor gemiddeld 356.000 kijkers en 21,7% marktaandeel op de zenderdoelgroep VVA 18-54 in de vooravond. Later op de avond keken er nog eens gemiddeld 203.000 kijkers naar de herhaling, wat nog eens 18,7% marktaandeel opleverde. En met daarbovenop maar liefst 1.754.000 online views bleef de reeks ook in het buitenland niet onopgemerkt. De reeks werd in december nog genomineerd voor een Rose D’Or.

Dit voorjaar op Play4

Boerenjaar (SEIZOEN 2)

Story image

Wereldwijd was 2020 een bijzonder jaar. Om te onthouden of om te vergeten. Ook voor onze boeren had de pandemie een ongeziene impact. Op de oogst, op de verkoop, op investeringen, op de lokale keten en op de internationale markt. De tweede reeks van Boerenjaar volgt een 10-tal boeren doorheen de seizoenen, de hoogtepunten en de tegenslagen. Want boer zijn is geen nine-to-five job maar een toegewijde way of life. Gastvrij en gul nemen de gezinnen ons mee in hun intiemste familiekring, waar niet alles uitgesproken is en soms stevige woorden vallen. Waar de pandemie plots nieuwe wetten maakt. Waar tradities en ervaring soms botsen met onstuimige jeugdigheid en innovatie. Waar grote risico’s genomen worden. Waar de weergoden oppermachtig zijn. En waar de boeren alles over hebben voor hun land, hun dieren en hun oogst.

Elke dinsdag op Play4

Gert Late Night (SEIZOEN 9)

Story image

Gert en James maken zich op voor een gloednieuw seizoen van hun immer verrassende talkshow en gaan niet alleen op zoek naar een nieuwe lading wonderlijke gasten, maar ook naar het allerlaatste nieuws en een antwoord op al hun vragen. Curieus, energiek en altijd net dat tikkeltje apart, Gert en James zorgen dit voorjaar opnieuw voor onze dagelijkse date met de actualiteit - meestal wel maar soms ook niet - op verantwoorde wijze. 

Dit voorjaar op Play4

Blind Gekocht (SEIZOEN 3)

Story image

Na twee topseizoenen krijgt het woonprogramma Blind Gekocht in 2021 een vervolg én een kleine make-over. In het derde seizoen verwelkomt Play4 niet alleen nieuwe gezinnen, voortaan trekt Kobe Ilsen de baan op met hen en hun spaarcenten. Kobe gaat samen met makelaar Béa Vandendael en interieurarchitect Bart Appeltans op zoek naar dat ene droomhuis dat de koppels zelf maar niet te pakken krijgen. Eén klein detail: de kersverse eigenaars krijgen hun woning pas te zien nadat de experten het voor hen hebben gekocht.

Dit voorjaar op Play4

Stukken van Mensen (SEIZOEN 6)

Story image

In het zesde seizoen van Stukken van Mensen is de kijker opnieuw te gast in de Verbeke Foundation waar vanaf maandag 1 februari stevig onderhandeld wordt over unieke voorwerpen. En dat doen de verkopers met zeven topdealers: Bie Baert, Sofie Van de Velde, Frank Van Laer, Yves Chung, Carlo Bonte, Boris Devis en Paul De Grande. Ook dit keer laten de dealers niets aan het toeval over en gooien ze al hun charmes en kennis in de strijd om kunstpareltjes op de kop te tikken. Welke expert is de rest te slim af? Wie doet er gouden zaken? En wie gaat met lege handen naar huis? Voor de verkopers is slechts één ding van belang: een zo hoog mogelijke en faire prijs onderhandelen.

En ook na 6 seizoenen blijven er unieke stukken opduiken: van een Mickey Mouse-kastje over een skelet van een jachtluipaard tot duelleerpistolen van Napoleon. En dat is niet alles, want Stukken van Mensen is ook enorm populair onder bekend Vlaanderen. Zo komen dit keer dEUS-frontman Tom Barman, legendarisch tv-figuur Margriet Hermans, actrice Barbara Sarafian, zanger Bent Van Looy, presentator Rob Vanoudenhoven, Idool-winnaar Dean Delannoit en Studio 100-topman Hans Bourlon hun onderhandelingsskills testen. 

Elke maandag op Play4

Don’t Worry Be Happy (SEIZOEN 2)

Story image

Don’t Worry Be Happy. Woorden die anno 2021 alleen maar meer betekenis hebben gekregen. Programmamaker Peter Boeckx vertoefde voor het tweede seizoen opnieuw bij enkele Vlaamse gezinnen die het niet al te breed hebben. Want niet voor iedereen is the sky the limit, integendeel. Money makes the world go round, maar wat als je plots alles kwijt geraakt? Wat als je nooit iets hebt gehad? Wat als je elke dag worstelt om rond te komen? Of wat als je geld niet belangrijk vindt? Deze levenskunstenaars leven erg zuinig, en toch voelen ze zich de koning te rijk. Het leven is mooi, als je het maar wil zien. Maar hoe doe je dat zonder geld?

Dit voorjaar op Play4

Topdokters (SEIZOEN 8)

Story image

Wanneer het leven aan een zijden draadje hangt, maken topdokters het verschil tussen leven en dood. Dit voorjaar nemen zeven nieuwe dokters, met elk hun eigen medische specialiteit, de kijker mee achter de schermen van hun fascinerende beroep en hun drukke privéleven in het achtste seizoen van Topdokters. Ook dit seizoen heeft de reeks een waaier aan karakters, maar drie dingen hebben ze gemeen: passie, gedrevenheid en empathie. Van levensreddende levertransplantaties tot revalidatie en hersenchirurgie. Elke dag geven ze het beste en meer van zichzelf om hun patiënten alle nodige zorgen te bieden. 

Dit voorjaar op Play4

Sports Late Night

Story image

Ook in 2021 blijven Gilles De Coster, Bart Raes en Joris Brys met Sport Late Night op post om de kijker door de hoogtepunten en doelpunten uit de Jupiler Pro League te gidsen. Ze blikken daarnaast vooruit op de volgende speeldag en werpen een blik op het klassement. 

UEFA Champions League

En in de knockoutfase van de UEFA Champions Leaugue strijden heel wat Europese topclubs dit voorjaar nog voor de Beker met de Grote Oren. Onder andere PSG moet vol aan de bak tegen Barcelona, Chelsea neemt het op tegen Atlético Madrid en Ronaldo probeert samen met Juventus FC Porto uit het toernooi te kegelen. Ook Liverpool, Real Madrid, Borussia Dortmund en Manchester City komen nog in actie.

De Rechtbank (SEIZOEN 11)

Story image

De Rechtbank mocht vorig jaar al 10 kaarsjes uitblazen. En het verhaal van vrouwe justitia is nog lang niet uitverteld. In het 11e seizoen toont de reeks op unieke wijze de werking van justitie op het niveau van de burger. De rechtszaken ontvouwen zich voor de ogen van de kijkers, die samen met de rechters de beklaagden en rechtzoekenden observeren. Dag in dag uit worden rechters geconfronteerd met heel uiteenlopende zaken. Banale burenruzies, moord of rijden onder invloed. Alles passeert de revue.

Later dit jaar op Play4

Het Parket (SEIZOEN 2)

Story image

Na het succes van het eerste seizoen opent Het Parket opnieuw de deuren om een inkijk te geven in zijn werking: van de winkeldief die op de rooster wordt gelegd door de parketmagistraat, over de openbare aanklager die zich minutieus voorbereidt op een assisenzaak tegen een moordenaar, tot de magistrate die ter plaatse komt bij een moordzaak. Dit seizoen gaat de reeks de West-Vlaamse toer op en volgen de camera’s alle activiteiten voor en achter de schermen van Brugge, Ieper en Kortrijk. Het Nieuwshuis ontwart in deze docureeks het schier eindeloze kluwen achter de schermen van het openbaar ministerie: jeugd- en familiezaken, dagdagelijkse straatcriminaliteit, moordzaken, economische en financiële fraude, slachtofferonthaal, …

Later dit jaar op Play4

De Slimste Mens ter Wereld (SEIZOEN 19)

Story image

Catherine Van Eylen kroonde zich na een volledig vrouwelijke finale op indrukwekkende wijze tot slimste mens ter wereld. Een primeur die bovendien op meer dan anderhalf miljoen kijkers kon rekenen. Een seizoen ook om nooit te vergeten, met de ravissante Ella Leyers in een ongeziene hoofdrol en de meest ontwapenende verschijning ever op Vlaamse televisie, Delphine Lecompte. Maar Erik Van Looy zal niet lang op zijn lauweren rusten, want een nieuwe delegatie slimmerds wacht spoedig weer nagelbijtend op een plekje in onze legendarische fluwelen zeteltjes. 

Later dit jaar op Play4

Mijn Slechtste Beste Vriendin (NIEUW!)

Story image

Play4 brengt dit najaar nieuwe fictie met Mijn Slechtste Beste Vriendin, de reeks die een scherpe en ironische blik biedt achter de schermen van het upscale reclamebureau ‘Callier & Starck’. Zes vriendinnen delen niet enkel dezelfde werkvloer en een goed glas wijn maar ook goed bewaarde geheimen, om ze vervolgens door te vertellen aan de rest van hun collega’s. Het komt tot een pijnlijk breekpunt wanneer één van hen vermoedt dat ze ook haar man moet delen. De Vlaamse reeks verzoent op een verfrissende manier camp, kitsch en humor.

We volgen de dagelijkse besognes van de sarcastische artiestenmanager Sally (Eva van der Gucht), receptioniste en David Hasselhoff-fan Michelle (Maaike Cafmeyer), de bevallige soap actrice Molly (Ella-June Henrard), de nuchtere barvrouw Nikki (Clara Cleymans), 'De Zwaan' Helena (Charlotte Anne Bongaerts) en de klungelige account-manager Zita (Kim Hertogs) terwijl professionele en persoonlijke uitdagingen de kop opsteken. Joren Seldeslachts, Steve Geerts en Mathias Sercu spelen de wederhelften van Zita, Michelle en Sally.

Mijn Slechtste Beste Vriendin werd gerealiseerd in samenwerking met Streamz.

Later dit jaar op Play4

Bake Off Vlaanderen (SEIZOEN 5)

Story image

Bake Off Vlaanderen heeft zijn beste seizoen ooit achter de rug en komt terug met een vijfde seizoen. De iconische witte tent strijkt opnieuw neer in Vlaanderen. Gastheer Wim Opbrouck, juryleden Herman Van Dender en Regula Ysewijn zijn terug van de partij samen met tien nieuwe gepassioneerde amateurbakkers. Wie volgt Alexandra op en gaat met de felbegeerde Bake Off-trofee naar huis? 

Later dit jaar op Play4

Dancing With The Stars (SEIZOEN 3)

Story image

Na James Cooke, danste Julie Vermeire zich met een brede glimlach naar de overwinning in het afgelopen seizoen van Dancing With The Stars. En na een jaartje zonder de bikkelharde competitie wegens corona, gaat de danswedstrijd dit jaar door zodra het opnieuw mogelijk is. In 2021 gaat Play4 dus op zoek naar de best dansende BV in een derde seizoen van de succesvolle liveshow. Een brede waaier aan bekende gezichten gaan dé dansuitdaging van hun leven aan en pushen hun lichaam tot het uiterste op de dansvloer. Jive, tango of modern, de kandidaten moeten in elke stijl zien uit te blinken en de jury verwacht niets minder dan een prestatie van professioneel topniveau. Welk koppel heeft de beste moves en weet de jury en de kijkers thuis te verleiden? 

Later dit jaar op Play4

GoPlay.be

Story image

Vanaf vandaag maken de verschillende zenderwebsites plaats voor GoPlay.be, waar de kijker op één plek alle programma's en digitale content van de Play-zenders kan terugvinden. Eerst op een website, weldra ook via de GoPlay-app. Naast de vele lokale, lineaire content blijft SBS digitaal innoveren en inspireren. 

Eén van de nieuwkomers op het kersverse platform zijn de succesvolle YouTubers Jeff en P-Jay van het Youtubekanaal Supercontent - en ook wel een beetje van Iedereen Beroemd, De Slimste Mens en het Marc Van Ranstlied - bezorgen ons elke week een nieuwe, eigenzinnige video. Julie Vermeire, Viktor Verhulst en Kat Kerkhofs zijn de vloggers van dienst. Waar Julie zich meer zal focussen op haar dansmoves, volgt Kat alles van het EK, de Rode Duivels én haar man Dries Mertens dit jaar op de voet. Viktor geeft ook dit jaar een inkijk in zijn leven in Viktor Vlogt

GoPlay.be pakt verder exclusief uit met nieuwe afleveringen van de massaal bekeken Vlaamse jongerenreeks wtFOCK. Er wordt ook volop gewerkt aan de nieuwe jongerenreeks Panna, met niets dan voetballende Antwerpse meisjes.

Play Sports Open

Story image

Vanaf dinsdag 2 februari voegt Telenet een nieuwe lineaire zender toe aan zijn basisaanbod. Op ‘Play Sports Open’ vinden alle Telenet TV-klanten een selectie van wedstrijden uit verschillende competities van Play Sports, met Premier League, Europa League, Eredivisie, ATP en WTA Tennis, Belgisch Hockey en Basketbal, Veldrijden, Formule 1 en MXGP. Het aanbod wordt vervolledigd met eigen programma’s en documentaires. Speciaal voor de nieuwe zender worden enkele luchtige, nieuwe sportprogramma’s ontwikkeld zoals een editie van ‘De Container Cup’ voor beloften, een EK-quiz ‘Match van de Waarheid’ en topdocumentaires over het reilen en zeilen bij voetbalclubs zoals RSC Anderlecht en Royal Antwerp.

De nieuwe gratis zender past in de strategie van Telenet om altijd het beste entertainment te selecteren voor zijn klanten, en hen tegelijk ook net dat ietsje meer aan te bieden. Play Sports Open schiet op 2 februari om 18u uit de startblokken met een openingstalkshow, gevolgd door twee matchen uit de Premier League. Alle Telenet TV-klanten vinden de zender vanaf dan terug op kanaal 11.

SBS Belgium troeft concurrentie af in januari en is met 19.1% sterkste stijger op VVA 18-54

SBS beleeft op dit moment zijn beste maand ooit. Met 19,1% op de doelgroep VVA 18-54 zit de zendergroep ver boven het vorige record voor de maand januari in 2019, toen goed voor 17,6% marktaandeel. SBS verbetert daarmee niet enkel zijn eigen record, maar is ook de sterkste stijger binnen het Vlaamse medialandschap. En ook VIER deed het nooit beter dan afgelopen maand. Voor de eerste keer bleef de zender langer open tijdens de kerstvakantie en legde het vanaf dag 1 van het nieuwe jaar het vuur aan de schenen van de concurrentie met een stevige programma-injectie. En die investering loont, want meteen claimt VIER marktleiderschap op verschillende dagen van de week. En niet enkel lineair, maar ook online boekt de SBS-machine grote successen, met ondertussen al ruim vier keer meer views dan dezelfde periode vorig jaar. Ter vergelijking: op dit moment zit SBS aan 5.911.423 views. In 2020 was dat nog 1.273.029 en in 2019 nog 2.492.733.

Big Brother staat vooraan in het lijstje van programma’s die topcijfers weten neer te zetten, zowel online als lineair. Al drie weken lang kijkt heel Vlaanderen mee naar wat er zich afspeelt binnen de muren van het Big Brother-huis. Peter Van de Veire en Geraldine Kemper nemen tot nu toe gemiddeld 441.259 kijkers mee binnen, goed voor gemiddeld 30.2% marktaandeel. Ook online zet de moeder der realityreeksen die trend door. In totaal zit de reeks al aan 2.932.941 views, waarvan 1.966.208 voor de volledige afleveringen. Dat levert bovenop de sterke televisiecijfers gemiddeld nog eens 85.497 kijkers online op. Opvallend: ruim de helft van de online kijkers is jonger dan 25 jaar. De reboot van Big Brother spreekt zo een nieuwe generatie en een moeilijk te bereiken doelgroep met succes aan. En ook de livestream slaat aan in Vlaanderen. De teller staat ondertussen op 1.085.381 views.

Waar Big Brother de kijker dagelijks (live) entertaint, zorgen Over De Oceaan en De Verhulstjes voor de overwinning op respectievelijk maandag- en donderdagavond. Over De Oceaan heeft maandag de wind in de zeilen en beslecht de zware concurrentiestrijd met gemiddeld 615.171 kijkers en 28.1% marktaandeel. De ontwapenende realityreeks van de familie Verhulst bepaalt dan weer de koers op donderdag met gemiddeld ruim 869.270 kijkers en 38.6% marktaandeel. Doorheen de week halen De Verhulstjes zelfs vlotjes meer dan een miljoen kijkers, herhalingen inbegrepen: 1.052.566 om specifiek te zijn. Tegelijk blijft Het Rad in januari op volle toeren draaien met elke vrijdag een special: 502.344 kijkers en 21.3% marktaandeel. Verder kunnen ook Junior Bake Off Vlaanderen, Boerenjaar en Sports Late Night goede cijfers voorleggen: 350.498 kijkers (15.1%), 352.028 kijkers (14.8%) & 206.110 kijkers (18%)

VIJF zette zijn beste beentje voor met o.a. Chateau Meiland en FBI: Most Wanted: 235.829 kijkers (8.1%) & 163.489 kijkers (6.7%). En ook dit voorjaar staat een dagelijkse portie fun en onstuimigheid met no-nonsense reality en fictie centraal bij VIJF. Voor ZES is het een erg sterke maand mede dankzij Hawaii Five-0: 108.155 kijkers (5.7%).

 

Niet voor publicatie:
- Alle foto's zijn terug te vinden op de beeldfabriek
​- De groepsfoto is enkel op aanvraag beschikbaar via foto@sbsbelgium.be

 

 

Over Play5

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van Play Media, Play4, Play5, Play6, Play7 of GoPlay: deze zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van Play Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

 

Play5
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde