"Ik heb het gevoel dat ik voortdurend word aangestaard"

"Ik heb het gevoel dat ik voortdurend word aangestaard"

Morgen op VIJF

De 24-jarige zorgkundige Karolien is een heel mooi meisje. Maar wanneer ze haar haar opsteekt, merkt iedereen haar afstaande oren. Die flapoortjes had Karolien reeds als kind, ze werd erom gepest, iedereen maakte er opmerkingen over. Maar haar vader, die zelf afstaande oren heeft, vond een operatie overbodig. Nu, meer dan tien jaar later, lijdt Karolien nog steeds onder haar uiterlijk. Ze vindt dat het nu echt tijd is geworden voor een ingreep, haar oren beheersen haar leven momenteel. Maar ze is tegelijk bang dat die operatie nooit helemaal blijvend gaat zijn. Wat vinden de artsen van Karoliens oren? Kunnen ze haar terug normale oren geven?

Toen ze 20 was, woog verkoopster Julie al meer dan 100 kilo. Dat had alles te maken met haar slechte eetgewoontes. Enkele jaren geleden besloot Julie af te vallen. Door te diëten verloor ze meer dan de helft van haar gewicht. Vandaag lijkt de 30-jarige Julie gelukkig: ze heeft een goede job en twee schatten van dochters. Maar... schijn bedriegt. Bijna niemand weet het, maar Julie gaat gebukt onder een zwaar complex. Ze heeft zoveel huidoverschot dat het wel lijkt alsof ze twee buiken heeft. En dat beïnvloedt haar leven. Julie durft nauwelijks nog buitenkomen; naar het zwembad of het speelplein gaan met haar dochtertjes is voor haar een ontzettende opgave. Kan Julie ooit terug een normaal lichaam krijgen? Kan zo een extreem huidoverschot wel operatief verwijderd worden? Want ook de dokters hebben dit nog nooit gezien...

Complex - morgen om 20u35 op VIJF.

Contacteer ons
Nena De Keersmaecker Pers Junior VIER, VIJF en ZES
Nena De Keersmaecker Pers Junior VIER, VIJF en ZES
Over Play5

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van Play Media, Play4, Play5, Play6, Play7 of GoPlay: deze zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van Play Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

 

Play5
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde