Een knappe, rebelse dokter met een missie in het nieuwe medische drama New Amsterdam vanaf morgen op VIJF

Een knappe, rebelse dokter met een missie in het nieuwe medische drama New Amsterdam vanaf morgen op VIJF

Aflevering 1 om 20.35

Een mooie, rebelse dokter met een nog mooiere missie breekt vanaf morgen alle regels in het nieuwe medische drama ‘New Amsterdam’ op VIJF. Dr. Max Goodwin, gespeeld door de Amerikaanse acteur Ryan Eggold, is de nieuwe directeur van één van de grootste en oudste publieke ziekenhuizen van de Verenigde Staten: New Amsterdam Hospital. Dr. Goodwin heeft maar één doel voor ogen: levens redden ten koste van alles en de best mogelijke zorgen bieden voor zijn patiënten. Naast dokter is hij zelf ook kankerpatiënt en dat maakt de zaken er niet gemakkelijker op ...

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal

Eén dokter gaat het gevecht aan om het winstbejach van de dokters in zijn ziekenhuis te elimineren en hen te doen inzien dat patiënten opnieuw op de eerste plaats moeten komen te staan. Toch is ‘New Amsterdam’ niet zomaar een medisch drama. De makers baseerden zich immers op het boek ‘Twelve Patients: Life and Death at Bellevue’ van Dr. Eric Manheimer, die medisch directeur was van het oudste ziekenhuis van de Verenigde Staten: Bellevue Hospital.

Gevarieerde cast en hoofdrol voor New Amsterdam Public Hospital

De cast bestaat uit heel wat acteurs met een verschillende acteerachtergrond. Ryan Eggold speelt het hoofdpersonage Dr. Max Goodwin (The Blacklist), Freema Agyeman is Dr. Hana Sharpe (Sense8), Janet Montgomery neemt in de reeks de rol van Dr. Laura Bloom voor haar rekening (Salem), Dr. Floyd Pearson wordt gespeeld door Jocko Sims (Dawn of the Planet of the Apes), Anupam Kher is Dr. Anil Kapoor (Sense8) en Tyler Labine (A Good Old Fashioned Orgy) gaat door het leven als Dr. Iggy Frome. Ook het bestaande New Amsterdam Public Hospital in New York speelt een grote rol in het verhaal en vormt het decor van de reeks.

Aflevering 1

Story image

Dr. Max Goodwin gaat als medisch directeur aan de slag in het New Amsterdam-ziekenhuis, maar daar loopt niet alles zoals het zou moeten lopen. Er moet dringend iets veranderen aan de mentaliteit en de manier van werken en Dr. Goodwin laat er geen gras over groeien. Tot ieders verbazing ontslaat hij alle dokters, die facturering boven zorg stellen ...

New Amsterdam - Elke woensdag om 20.35 op VIJF

Over Play5

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van Play Media, Play4, Play5, Play6, Play7 of GoPlay: deze zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van Play Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

 

Play5
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde